Home | Agenda & Actueel | Spirituele Rouwbegeleiding | Heel Jezelf | Sjamanistische Kring Drenthe | Sjamanisme | Spirituele pad | Links | Contact

 

 Spirituele Rouwbegeleiding & de Kracht van verlies

                                                                                 

Wat is rouwbegeleiding? Rouwbegeleiding is ondersteuning bij het verwerken van verlies.

Verlies van bijv:

een overleden partner, vriend(in), ouders, kind etc.

gezondheid door een chronische ziekte of langdurig revalidatieproces

werk

relatie of echtscheiding

vertrouwde woonomgeving of verhuizing

bovenstaande veranderingen kunnen je leven behoorlijk opschudden en leiden tot onzekerheid, eenzaamheid, depressie, heftig verdriet, overspannenheid of gewoon het even niet meer weten. Hoewel dit allemaal heel normaal is kan het erg helpen dat een onafhankelijk iemand je spiegelt zodat je uiteindelijk de kracht van jou verlies kunt ervaren en je jezelf weer krachtig genoeg voelt om het dagelijkse leven weer aan te kunnen & ervan te kunnen genieten.

Waarin verschilt spirituele rouwbegeleiding van gewone rouwbegeleiding?

Bij spirituele rouwbegeleiding kan bijv. ook gesproken worden over reÔncarnatie, universum, engelen, het gene wat voelbaar is maar niet altijd zo makkelijk te benoemen is, energieŽn, natuurwezens, krachtdieren, karma, voorouders etc.

En daarbij geloof ik niet dat toeval bestaat maar dat wat er in mijn leven en in jouw leven gebeurt; dat dit je iets wil zeggen, je iets wil leren. Als je ervoor open staat dan is verlies echt een Kans & een Kracht. Natuurlijk zul je eerst dwars door de rottigheid en ellende heen moeten; er is geen kortere route dan er volledig doorheen te gaan, het volledig te doorleven en uiteindelijk het volledig te omarmen.

Mijn werkwijze.  De ondersteuning bestaat uit een IN Kaart breng gesprek van ongeveer 2 1/2uur. Om te kijken wat er speelt, waarin behoef je ondersteuning? En wat is jou reŽle eind verwachting? Daarna gemiddeld 5 sessies van 2 uur. Deze sessies bestaan uit gesprekken en evt. creatieve opdrachten. Er is niets standaard; ik zal invoelen wat er nodig is en dit ook aanbieden aan jou.

Mijn ervaring. Voor Humanitas ben ik vrijwilliger geweest bij de werkgroep Rouwbegeleiding. Humanitas werkt met ervaringsdeskundigen d.w.z mensen die zelf ervaring hebben in het omgaan met verlies. Voor Humanitas heb ik mensen individueel begeleid en heb ik samen met een collega groepen begeleid.

Mijn eigen ervaring met verlies in mijn leven. Als kleuter heb ik mijn broer verloren die leed aan leukemie en als jongvolwassene heb ik mijn vader verloren aan een hartstilstand. Zelf heb ik jaren lang astma en hooikoorts gehad; hetgeen mijn leven destijds heeft beperkt in mijn doen en laten. (lees ook mijn verhaal verder onder het kopje Heel Jezelf). Voorts heb ik een zoon verloren aan een open ruggetje bij de geboorte en heb ik een miskraam gehad. Verder ben ik gescheiden. Inmiddels heb ik een nieuwe relatie en leef ik samen met mijn geliefde Otto.

Mijn visie op het leven.

Ieder mens is mooi en heeft het vermogen en het recht om te kunnen stralen. Als ik hier een bijdrage aan kan leveren dan ben ik daar zeer dankbaar voor!

Wat vraag ik van jou? De bereidheid om eerlijk naar jezelf te durven kijken. Om juist ook confronterende vragen niet uit de weg te gaan maar aan te gaan. En om de prijs aan mij te betalen voor de tijd en energie die ik met liefde en aandacht in jou investeer van 55 euro per uur.                                                                                                                                                                                                                                                                 

Voor meer informatie neem contact op met: kleurensjamaan@gmail.com

 

Coloured Feathers   sjamaan Petra.